Policy-maker session:

Uncovering Denmark's Path to a Circular Bio-economy - Lessons Learnt for Thailand's BCG Economy Model

Date: 31 May 2021

Time: 09.00 – 11.00 hrs. (Denmark) / 14.00 – 16.00 hrs (Thailand)

Targeted audience: Thai policy-making and implementation agencies such as NSTDA, NXPO, Food Innopolis, Ministry of Foreign Affairs as well as Thai universities and research institutes **Moderator:** Dr. Lily Eurwilaichitr, Vice President of NSTDA

09.00-09.10 hrs.	Opening Remarks (10 mins) by
	1. Mr. Thanapoom Rimchala, Chargé d'Affaires a.i., Royal Thai Embassy, Copenhagen
	2. His Excellency Mr. Jon Thorgaard, Ambassador of Denmark to Thailand
09.10-09.20 hrs.	"Circular Bioeconomy – Taking Stock of Denmark's Success, Challenges and
	What's Next" by Mr. Espen Tind Nordberg, Chief Advisor, Danish Ministry of Food,
	Agriculture and Fisheries (10 mins)
09.20-09.30 hrs.	"State of Green – a Public-Private Partnership Driving Denmark's Transition to
	Green and Circular Economy" by Mr. Finn Mortensen, Executive Director, State of
	Green (10 mins)
09.30-09.40 hrs.	"Bornholm's Ambition as the First Waste-free Island in 2032 – the Role of
	Local Government in Denmark's Green and Circular Transition" by Mr.
	Thomas Thors, Mayor of the Regional Municipality of Bornholm (10 mins)
09.40-09.50 hrs.	"The Circular Bio-economy in the Danish Food Cluster – How Danish Private
	Sector Embraces New Business Opportunities and Tackles Climate Challenges?"
	by Mr. Jan Laustsen, Director of Trade and Market Relations, Danish Agriculture &
	Food Council (10 mins)
09.50-10.00 hrs.	"Interdisciplinary Research as a Key to Unlock Danish Bio-economy's Full
	Potential" by Mr. Uffe Jørgensen, Director of Aarhus University Centre for
	Circular Bio-economy (10 mins)
10.00-10.10 hrs.	"An Overview of the Bio-Circular-Green Economy Model – Thailand's New
	Sustainable Growth Engine and National Development Agenda" by Dr. Narong
	Sirilertworakul, President of National Science and Technology Development
	Agency (NSTDA) (10 mins)
10.10-10.20 hrs.	"Thailand's Roadmap for Circular Economy" by Dr. Kanchana Wanichkorn,
	Vice President of National Higher Education Science Research and Innovation
	Policy Council (NXPO) (10 mins)
10.20-10.50 hrs.	Panel Discussion on "How can different stakeholders – Public, Private, Research and
	People - work together effectively in the Bio-Circular-Green Economy? What is a way
	forward for Thai-Danish collaboration in the BCG Economy Model?" (30 mins)
10.50-11.00 hrs.	Q&A and End of Webinar Session

Business and Investment Session:

Opportunities and Investment Support Measures for BCG Economy in Thailand

Date: 1 June 2021

Time: 09.00 – 11.00 hrs. (Denmark) / 14.00 – 16.00 hrs (Thailand)
Targeted audience: Danish companies in BCG related industries, Members of Danish-Thai
Chamber of Commerce, Trade Council (Danish MFA)
Moderator: Mr. Songsak Saicheua, former Ambassador of Thailand to Austria and special adviser to the EEC

- 09.00-09.05 hrs. **Introductory Remark** by Ms. Ms. Duangjai Asawachintachit, Secretary General of the Thailand Board of Investment (BOI) (5 mins)
- 09.05-09.25 hrs. "BOI's Investment Support and Measures for BCG Economy in Thailand" by Ms. Duangjai Asawachintachit, Secretary General of the Thailand Board of Investment (BOI) (20 mins)
- 09.25-09.45 hrs. "*BCG Opportunities in the Eastern Economic Corridor (EEC)*" by Dr. Luxmon Attapich, Deputy Secretary General of the Eastern Economic Corridor Office (20 mins)
- 09.45-10.05 hrs. *"Eastern Economic Corridor of Innovation (EECi) BIOPOLIS : A Translational Research Platform Supporting Bio-based industry in EEC"* by Dr. Janekrishna Kanatharana, Executive Director of EECi (20 mins)
- 10.05-10.35 hrs. "Business and Investment Opportunities in Thailand from Danish Companies" Perspective" by

1. Danish-Thai Chamber of Commerce (10 mins)

- Mr. Michael Andersen, Secretary-Genera: an introduction and overview

- Mr. Kurt Lorenzen, Managing Director, Linak Thailand: Why Thailand and his experience in establishing business in Thailand (Note – Linak is in the process of completing the factory for production of attenuators for industrial use)

2. Danish Agriculture and Food Council (10 mins)

- Mr. Jan Laustsen, Director of Trade and Market Relations,

3. Royal Danish Embassy, Bangkok (10 mins)

- Mr. Nils Robenhagen, Commercial Counsellor/Head of Trade

10.35-10.55 hrs. Questions & Answers (20 mins)

10.55-11.00 hrs. Conclusion and End of Webinar Session

Business Case Session:

A Look into Bio-Circular-Green (BCG) Solutions: An Inspiration for Thai-Danish New Business Partnership

Date: 2 June 2021

Time: 09.00 - 11.00 hrs. (Denmark) / 14.00 - 16.00 hrs (Thailand)

Targeted audience: Thai implementation agencies such as NSTDA, NXPO, Food Innopolis, Thai

universities and research institutes, Thai private companies working in the BCG industries

Moderator: Associate Professor Siree Chaiseri, Director of Program Management Unit for National Competitiveness Enhancement (PMU-C)

09.00-09.10 hrs Introductory Remarks (10 mins) - by

1. Dr. Kanit Sangsubhan, Secretary General of the Eastern Economic Corridor Office

2. Mr. Claus Rasmussen, President of the Danish-Thai Chamber of Commerce

09.10-09.20 hrs. "Current Status and Trend of BioCNG Technology in Thailand – Opportunities for Thai-Danish Collaboration within the Waste-to-Energy Sector" by

Mr. Tero Tapio Raassina, Global Green Growth Institute (GGGI) Thailand (10 mins)

09.20-10.00 hrs. BCG solutions in Danish businesses: (40 mins)

1. Burmeister & Wain Scandinavian Contractors (BWSC)

Topic: "BWSC's Rice Straw Fired Power Plant Technology – a Business case of Turning Smog into Fuel in India" Speaker: Mr. Anders Brendstrup, Sales Director

2. Chr.Hansen

Topic: "Prevention of Food Waste through Chr.Hansen's Fermentation Technology" Speaker: Ms. Marianne Gregersen, Commercial Development Manager

3. Novozymes

Topic: "Addressing the Production Waste Dilemma with Novozymes Biosolutions & Technology"

Speaker: Mr. Thomas Steenbech Bomhoff, Regional President APAC & MEA, Novozymes Malaysia

4. Danfoss

Topic: "Danfoss Power Solutions and Electrification - Energy-efficient hybrids with full electric power & control solutions including energy storage for hybrids via Danfoss Editron"

Speaker: Mr. Chih-Hung Lin, Marine Project Manager in Danfoss Editron Asia Pacific Region

10.00-10.25 hrs. BCG solutions in Thai businesses: (25 mins)

1. Bangchak Corporation Plc.

<u>Topic</u>: "Bangchak Group and BCG in Action: Pathway towards a Carbon Neutral Enterprise" <u>Speaker</u>: Ms. Gloyta Nathalang, Executive Vice President, Corporate Sustainability, Branding and Communication

2. Mitr Phol Group

<u>Topic</u>: *"Mitr Phol's Success Story: Circular Economy Model"* <u>Speaker</u>: Mr. Pravit Prakitsri, Chief Operating Officer

10.25-10.30 hrs. "Fostering Thai-Danish Business Partnership for BCG Solutions"

by Mr. Nils Robenhagen, Commercial Counsellor/Head of Trade,

Royal Danish Embassy, Bangkok (5 mins)

10.30-10.55 hrs. Questions & Answers (25 mins)

10.55-11.00 hrs. Conclusion and End of Webinar Session
